Zrębki wędzarnicze (70% olcha + 30% buk) klasa 2 450g
Zestaw pięciu opakowań zrębków do użycia w procesie wędzenia i grillowania mięsa. Zrębki nadają mięsu pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny kolor. ... więcej
Identyfikator produktu: 75011601Cena dostawy: 30,00 zł
Zrębki wędzarnicze (70% olcha + 30% buk) klasa 2 450g
Zestaw pięciu opakowań zrębków do użycia w procesie wędzenia i grillowania mięsa. Dzięki tym zrębkom potrawy mięsne zyskają odpowiedni aromat i smak, a także atrakcyjny kolor.- 100% naturalnego drewna z ekologicznie czystych obszarów. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. - Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania. - Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd przyrządzanego drobiu, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, dziczyzny oraz ryb - Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%. - Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla. Zrębki klasy 2 (frakcja drobna) - ze względu na stopień rozdrobnienia (1-3 mm) mogą być z powodzeniem stosowane w generatorach dymu z automatycznym ślimakowym podajnikiem. Ilość zrębków w opakowaniu (450 g) wystarczy na kilka godzin wędzenia (w zależności od używanego urządzenia) - bez obawy, że zabraknie ich podczas przygotowywania ulubionych potraw. Naturalne, wysokiej jakości zrębki, połączenie drewna w starannie dobranych proporcjach, idealne do wędzenia i grillowania mięsa. Dzięki ich odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu, proces przygotowania będzie przebiegał profesjonalnie, a gotowe dania nabiorą odpowiedni aromat, smak i wygląd. Zalety tych zrębków doceni każdy miłośnik pysznych kiełbasek i potraw z grilla - można je stosować w małych i dużych wędzarniach, także w zestawie z generatorem dymu. Optymalna zawartość wody zapewnia łatwe rozpalanie zrębków i skuteczne wytwarzanie dymu. Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, możesz je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.Parametry
Masa: | 450 g |
Frakce: | KL2 |
Rozmiar: | 1-3 mm |
Przewidywany czas wysyłki: | Dostępne |